Wie krijgt de Academie-Kus 2017?

Wie pleit er voor onafhankelijk onderzoek? Wie maakt zich hard voor een goede verwevenheid tussen onderzoek en onderwijs? Wie deelt de zorgen over de hoge werkdruk en de wildgroei aan tijdelijke aanstellingen? En wie heeft oog voor de professionals op universiteiten? De VAWO heeft samen met H.NU, PNN en Dutch Tenure Track Reform gekeken naar welke politicus zich het meeste inspant voor gezonde wetenschap. Aanstaande dinsdag op Valentijnsdag ontvangt de politicus met het grootste hart voor de wetenschap de Academie-Kus 2017.

VAWO-voorzitter Jongsma hoopt hiermee op meer politieke betrokkenheid: ‘Er zijn zoveel zaken die beter kunnen, en waarvoor duidelijk een taak ligt bij Den Haag, waaronder een stabielere en realistischer financiering van de universiteiten, het waarborgen van het onafhankelijke, kritische en integere karakter van het wetenschappelijke onderzoek en wetenschappelijke onderwijs en een duurzame verdeling van onderzoeksgelden. Met deze prijs willen we de zorgen, die onder onze gezamenlijke achterban leven, op een positieve manier onder de aandacht brengen in Den Haag.’

Dinsdag 14 februari om 13:00 uur is de uitreiking van de Academie-Kus 2017 in de Tweede Kamer in Den Haag. Initiatiefnemer van Platform H.NU Hans Radder is voorzitter van de jury.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *