Oproep aan alle universitaire medewerkers en studenten in Nederland!

Vrijdag 31 augustus, 15u-17u, Kloveniersburgwal 48 Amsterdam

Nu jullie terug zijn van vakantie, en je agenda voor september begint te vullen… hou wat tijd vrij de komende maanden om bij te dragen aan de protesten en discussies van WOinactie. Er is nu een momentum dat we in de recente geschiedenis nog niet hebben gehad; zelfs de top van OCW buigt zich nu over excessieve werkdruk aan de universiteiten. Maar zonder massaal protest lukt het ons niet deze situatie van roofbouw op universitaire medewerkers te stoppen. Echter, dit is een typisch collectieve actie probleem – iedereen zal er baat bij hebben als deze acties iets opleveren, maar iedereen wil liever dat een ander er haar/zijn schaarse tijd aan besteedt dan dat ze zelf iets moeten doen. Dus: Let’s play this fair, en draag allen wat bij! Neem contact op met Rens Bod die voor alle universiteitssteden contactpersonen heeft met wie je kan samenwerken. Sommige universiteitssteden hebben al actieve committees, bij anderen moet het nog van de grond komen.

We zijn in deze uitputtende situatie terecht gekomen omdat we onze eigen sector de voorbije decennia niet genoeg verdedigd hebben, omdat we intern niet georganiseerd zijn, en omdat we niet protesteren naar de partij die de randvoorwaarden bepaald waarbinnen wij moeten werken – de politiek. Dus laat ons deze situatie veranderen. Doe mee!

Op vrijdag 31 augustus van 15-17 uur zal een WOinActie-bijeenkomst plaatsvinden om de details van de actieweek van 24 september door te spreken. De plaats is: VOC-zaal, Bushuis, Kloveniersburgwal 48, Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *